Bijušā Saeimas deputāta Jāņa Rāznas, kurš atzinies pirmdien Bauskas rajona Mežotnes pagastā izdarītajā slepkavībā, advokāts Māris Bite vēlas panākt Rāznam piemērotā apsūdzības panta nomaiņu pret vieglāku.
Bite norādīja, ka, piemērojot Rāznam pantu par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, par ko draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un mantas konfiskācija, nav ņemti vērā vainu mīkstinoši apstākļi, piemēram, spējš psihisks uzbudinājums nozieguma izdarīšanas brīdī.

Bite uzskata, ka Rāznam varētu piemērot pantu par slepkavību vai arī par slepkavību, kas izdarīta stipra psihiska uzbudinājuma stāvoklī. Par šiem nodarījumiem krimināllikums paredz brīvības atņemšanu no pieciem līdz 15 gadiem.

"Šobrīd nodarbojos ar liecinieku meklēšanu un esmu iesniedzis sūdzību par Bauskas rajona policistu rīcību, kuri aizturēšanas brīdī nebija noformējuši aizturēšanas protokolu," informēja advokāts.

Jau vēstīts, ka Bauskas rajona tiesa piektdien Rāznam piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu uz diviem mēnešiem. 2003.gada sākumā advokāts paredzējis apspriesties ar Rāznu, lai lemtu par piemērotā drošības līdzekļa pārsūdzēšanu. Mēneša laikā kopš Rāznas apcietināšanas viņam jāuzrāda apsūdzība.

"Šobrīd galvenais ir saprast, kas pamudinājis Rāznu tā rīkoties. Es neticu izskanējušajiem apgalvojumiem par mantas dalīšanu starp Rāznu un [SIA "Lielmežotne" direktori Mārīti] Dreijeri," norādīja Bite.

Rāznu sestdien pārveda uz Matīsa cietumu Rīgā. Jāatgādina, ka pirmdien SIA "Lielmežotne" administratīvajā ēkā atrasts firmas direktores Mārītes Dreijeres līķis ar šautu brūci krūškurvja rajonā. Sievietes līķi atraduši uzņēmuma darbinieki administratīvās ēkas otrā stāva gaitenī neilgi pēc slepkavības.

Rāzna ir Mežotnes pagasta padomes priekšsēdētājas vietnieks, kā arī domes deputāts. Viņš bijis arī pagasta padomes priekšsēdētājs. 6. Saeimā Rāzna ievēlēts no demokrātiskās partijas "Saimnieks" saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!