Foto: F64

Korupcijā vainotā Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa pārsūdzējusi tiesas lēmumu, ar kuru viņai piemērots apcietinājums.

Rīgas Centra rajona tiesa Stabiņai pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lūguma apcietinājumu piemēroja 19.septembrī. Stabiņa tiesas lēmumu trešdien ir pārsūdzējusi, un tagad bargākā drošības līdzekļa turpmāka nepieciešamība būs jāvērtē Rīgas apgabaltiesai, noskaidroja tiesā.

Stabiņa pašlaik atrodas Iļģuciema sieviešu cietumā.

KNAB oficiāli neatklāj, kas Stabiņai inkriminēts, taču no paziņojuma presei izriet, ka kāda Dzīvokļu pārvaldes amatpersona, izmantojot starpniekus, iespējams, ilgstoši pieņēmusi kukuļus saistībā ar tās kompetencē esošu darbību izdarīšanu un labvēlīgu lēmumu pieņemšanu vairāku personu interesēs. Saskaņā ar amata pienākumiem RD amatpersona organizējusi iesniegumu izskatīšanu un lēmumu pieņemšanu par pašvaldības dzīvokļu beztermiņa īres tiesību piešķiršanu.

Dzīvokļu pārvaldes amatpersona atzīta par aizdomās turēto kukuļņemšanā, kas izdarīta atkārtoti, bet viens RD darbinieks – tās atbalstīšanā. Otrs RD darbinieks ir atzīts par personu, pret kuru ir sākts kriminālprocess par kukuļošanas starpniecību. Vēl divas personas ir atzītas par aizdomās turētām kukuļdošanā un divas – kukuļošanas starpniecībā.

Publiski zināms, ka divas no iesaistītajām personām ir Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāja Ļena Paščenkova un privātpersona Tatjana Fjodorova.

Stabiņa ir vienīgā šajā lietā, kurai kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

RD Mājokļu un vides departaments tika izveidots, pārņemot Rīgas pašvaldības aģentūras "Rīgas mājoklis" funkcijas un daļu Vides departamenta funkciju. Departamenta galvenās funkcijas ir palīdzības sniegšana dzīvokļu jautājumu risināšanā, pašvaldības dzīvojamo māju, tostarp sociālo māju, apsaimniekošanas pārraudzība, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu organizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!