Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa pēc ilgāka pārtraukuma piektdien sanāks uz tā dēvētās Rīgas domes krimināllietas iztiesāšanu, kur apsūdzētie, iespējams, teiks pēdējo vārdu.

Krimināllietā uz apsūdzēto sola nonākušas vairākas personas – bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams un viņa toreizējais vietnieks Pēteris Strancis. Bijušais Pilsētas attīstības departamenta administrācijas vadītājs Raimonds Janita un uzņēmēja Ināra Vilkaste, kā arī Igaunijas pilsonis Prīta Tomings un bijušais Rīgas un Jūrmalas mērs Andrejs Inkulis.

Prokuratūra Štramu lūdz sodīt ar deviņu gadu cietumsodu, Stranci - ar astoņiem gadiem ieslodzījumā. Janitam prokurors iepriekš lūdza piemērot viena gada cietumsodu, bet Vilkasti debatēs prokurors lūdza sodīt ar trīs gadiem cietumā. Tomingam prokurors lūdza noteikt 120 minimālo mēnešalgu jeb 21 600 latu lielu sodu, tādu pašu sodu lūdzot piemērot arī Inkulim.

Lietā ir piecas epizodes un visās no tām pie atbildības saukts Štrams, savukārt Strancis iesaistīts četrās no epizodēm.

Apgabaltiesa lietu skata kopš pagājušā gada 30.oktobra. Krimināllietā ir piecas epizodes. Krimināllieta saistīta ar liela mēroga kukuļošanu, lai īstenotu dažādus būvniecības projektus Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!