Vidzemes apgabaltiesa ceturtdien Limbažu rajona Umurgas pagasta iedzīvotājam Vladimiram Rebelam par mazgadīgā dēla piedzirdīšanu un seksuālu izmantošanu piesprieda piecus gadus cietumā, sodu izciešot slēgta tipa cietumā.
Soda izciešanas sākumu tiesa noteica no šā gada marta, kad Rebelu aizturēja uz pirmstiesas izmeklēšanas laiku. Tāpat Rebelam jāsedz tiesas izdevumi un maksa par advokāta pakalpojumiem pirmstiesas un tiesas laikā, kopsummā 125 lati. Tiesas spriedumu iespējams pārsūdzēt Augstākajā tiesā 10 dienu laikā.

Prokuratūra nozieguma sastāva trūkuma dēļ izbeidza pret Rebelu ierosināto krimināllietu par mātes apbedīšanas pabalsta izkrāpšanu. Rebels februāra sākumā dzimtsarakstu nodaļā vērsās ar iesniegumu par savas mātes nāvi un saņēma apbedīšanas pabalstu. P ēc tam noskaidrojās, ka sirmgalve ir dzīva un pabalsts izsniegts nepamatoti. Pārpratums ilga vairākas dienas, līdz vietējā avīzē ievietots sludinājums, kurā sirmgalves mazdēlam izteikta līdzjūtība par vecmāmiņas nāvi. Tikai tad Ļubova uzzinājusi, ka kļūdas pēc atzīta par mirušu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!