Foto: LETA
Advokāta Pāvela Rebenoka slepkavības lietā cietis viņa biznesa partneris Ingus Balandins, apstiprināja Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis. Pēc viņa teiktā, Balandinam nodarīti smagi miesas bojājumi.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Balandinam pieder 50,02% daļu veterinārajā klīnikā SIA "Frančeska VET", kurā Rebenokam pieder 16,71% daļu. Vēl 16,64% pieder Jānim Vilderam un 16,64% Kārlim Tipānam. Klīnikas mājaslapā lasāms, ka Balandins ir tās galvenais veterinārārsts.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska iepriekš apstiprināja, ka lietā ir viens cietušais, bet viņa vārdu nenosauca. Viņa arī nekomentēja, vai šī cilvēka liecības ir noderīgas izmeklēšanā un kādas traumas viņam nodarītas.

View this post on Instagram

#911 #yellow #992

A post shared by Pavels Rebenoks (@_terrazini_) on Jun 24, 2020 at 5:45am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Pavels Rebenoks (@_terrazini_) on Mar 13, 2020 at 10:49am PDT

View this post on Instagram

A post shared by Pavels Rebenoks (@_terrazini_) on Sep 8, 2019 at 1:23pm PDT

View this post on Instagram

A post shared by Pavels Rebenoks (@_terrazini_) on May 3, 2018 at 12:28pm PDT

Jau ziņots, ka Langstiņos aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta – par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu. Policija patlaban izskata divas versijas par advokāta slepkavību.

Viena versija ir, ka slepkavība saistīta ar laupīšanu, bet otra – ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Rebenoka kolēģis, jurists Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam – neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

"Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!