Foto: DELFI

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izdevis rīkojumu par dienesta pārbaudes veikšanu Valsts ieņēmumu dienestā (VID) par VID administratīvo līgumu slēgšanas praksi, pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

"Dienesta pārbaudi rosina tad, ja ir aizdomas, ka, iespējams, iestādē ir noticis kāds pārkāpums. Šajā gadījumā ir dienesta pārbaude par VID administratīvo līgumu slēgšanas praksi, tai skaitā ar maksātnespējīgiem uzņēmumiem, piemēram, maksātnespējīgo AS "Krāsainie lējumi"," skaidro FM pārstāvji.

Dienesta pārbaudes mērķis ir noskaidrot situāciju, atbildīgās amatpersonas un nodrošināt tiesisku, efektīvu, atklātu un uz sadarbību ar uzņēmējiem vērstu VID, apgalvo FM.

VID pārstāvis Andrejs Vaivars norādīja, ka visi VID lēmumi attiecībā uz jebkuru nodokļu maksātāju ir pieņemti atbilstoši valsts interesēm un Latvijas normatīvajiem aktiem.

Administratīvā apgabaltiesa šā gada 30. aprīlī rakstveida procesā nolēma apmierināt maksātnespējīgā metālizstrādājumu ražošanas un pārstrādes uzņēmuma "Krāsainie lējumi" pieteikumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) pārmaksas 6 553 265 eiro apmērā atmaksu un uzlika pienākumu VID viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas atmaksāt "Krāsainajiem lējumiem" PVN pārmaksu, liecina tiesas lēmums. VID šo tiesas lēmumu ir izpildījis.

"Krāsainie lējumi" dibināti 1991.gadā un specializējās dažādu alumīnija sakausējumu ražošanā, bija viens no lielākajiem metālapstrādes uzņēmumiem Latvijā. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa uzņēmumu par maksātnespējīgu atzina 2014. gada 13. februārī. Uzņēmuma maksātnespējas administratorei bija pieteikti kreditoru prasījumi par kopējo summu 22,296 miljoni eiro.

"Krāsainie lējumi" ilgstoši bija viens no lielākajiem nodokļu parādniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!