Zem "Jaunā laika" līdera Einara Repšes vadītās automašīnas pakļuvušā vīrieša māte Larisa Rimeicāne vērsusies ar iesniegumu policijā ar lūgumu ierosināt krimināllietu, jo, viņasprāt, dēls neilgi pirms avārijas nolaupīts Rīgā un savādā stāvoklī nogādāts uz autoceļa Rīga-Daugavpils 96.kilometru, kur arī noticis negadījums, otrdien vēsta laikraksts "Telegraf".
Iesniegumā mirušā vīrieša māte uzsver, ka dēls pirms nelaimes gadījuma Rīgā nolaupīts, bet pēc tam aizvests uz šo autoceļa posmu, kur notikusi avārija.

Viņasprāt, tā ir izskaidrojams fakts, ka viņas dēls tajā brīdī neadekvātā stāvoklī un puskails esot atradies uz autoceļa. Tas, ka vīrietis ir staigājis pa šosejas vidu un bijis savādā stāvoklī, apstiprina arī negadījuma aculiecinieks. Tomēr Rimeicāne no sīkākiem komentāriem atsakās un pēc advokāta lūguma, kamēr notiek iesnieguma izskatīšana, neko viņa nesacīšot, teikts laikrakstā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vadītāja Ieva Rekšņa laikrakstam apstiprināja, ka Rimeicāne ir vērsusies policijā ar iesniegumu.

Jau ziņots, ka 20.septembrī Aizkraukles rajonā, uz Daugavpils šosejas, zem Repšes vadītās automašīnas pakļuvis 26 gadus vecs vīrietis, kas tumsā gājis pa ceļa vidu. Vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā miris.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā iepriekš informēja, ka ap plkst.22.30 zem 1961.gadā dzimuša vīrieša vadītās apvidus automašīnas "Honda CRV" autoceļa Rīga-Daugavpils 96.kilometrā pakļuvis 1980.gadā dzimis vīrietis, kurš puskails gājis pa ceļa vidu.

Automašīnas vadītājs braucis virzienā uz Rīgu, un, pēc sākotnējās informācijas, ar automašīnas labo sānu aizķēris gājēju, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā miris.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Aizkraukles rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Sanita Zīmele iepriekš informēja, ka Repšem, pēc ceļu satiksmes negadījuma veicot pirmatnējo pārbaudi, izelpā alkohola klātbūtne neesot konstatēta.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, bojā gājušais ar kailu ķermeņa augšdaļu, ģērbies tikai biksēs, bez atstarojošiem elementiem, gājis pa šosejas braucamās daļas vidu. Repše vīrieti pamanījis, kad viņš bijis aptuveni 20 metru attālumā no automašīnas.

Tajā brīdī pretī Repšes automašīnai braukusi kravas automašīna, kuras šoferis liecinājis, ka vīrietis atradies tieši braucamās daļas vidū, joslā, pa kuru bija jābrauc Repšes automašīnai.

Zīmele piebilda, ka šajā ceļa posmā starp Aizkraukli un Koknesi šosejas malā atrodas metāla barjeras. Tā kā vēl pretī braukusi kravas automašīna, izvairīties no sadursmes neesot bijis iespējams.

Pēc policijas sākotnējās informācijas, Repšes automašīnas bremzēšanas ceļš bijis ļoti īss. Visticamāk, Repše braukšanas ātrumu nav pārsniedzis.

Policija turpina izmeklēšanu. Bojā gājušajam tiks veikta ekspertīze, kurā paredzēts arī noskaidrot, vai vīrietis nav bijis alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!