Foto: Valsts policija

Trešdien, 22. aprīlī Valsts policijas (VP) darbinieki Rēzeknē aizturēja vīrieti, kurš bijis iesaistīts pasūtījuma slepkavībā, portālu "Delfi" informēja VP.

Trešdien, 22. aprīlī Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 1983. gadā dzimušu vīrieti un 1988. gadā dzimušu sievieti, kā arī konfiscēja nereģistrētu šaujamieroci, munīciju, narkotiskas un psihotropas vielas. Uzsākts kriminālprocess, izmeklēšana turpinās.

22. aprīlī policijas darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes Speciālo operāciju dienesta "Sigma" speciālistiem veica operatīvus pasākumus. Tika apturēts "Lexus" markas transportlīdzeklis, kurā atradās pārbaudāmās personas. Likumsargi veica automašīnas apskati, kuras laikā tika konstatēts nereģistrēts šaujamierocis un munīcija – kaujas patronas. Kratīšanas pasākumi turpinājās arī personu dzīvesvietā, kurā tika atrastas narkotiskās un psihotropās vielas. Narkotiskās vielas, visdrīzāk, ir amfetamīns, taču, lai noteiktu vielu precīzu daudzumu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, norāda likumsargi.

Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka pie personām atrastās psihotropās vielas tiek izmantotas medicīnas vajadzībām un to iegādei ir nepieciešama medicīnas pārstāvja izrakstīta recepte. Dzīvoklī tika atrastas arī būtiskas ieroču sastāvdaļas. Kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas ekspertīzes.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā kā organizētas noziedzības pārstāvis, kurš bija iesaistīts sevišķi smaga nozieguma - pasūtījuma slepkavības lietā. Šobrīd policija skaidro personas saistību arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām, kurām par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!