Šī gada 26. maijā Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti, pie kura kratīšanas rezultātā tika izņemts nereģistrēts šaujamierocis, munīcija un narkotiskās vielas, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus saistībā ar draudiem izdarīt slepkavību un nodarīt smagas miesas bojājumus, kā arī par šaujamieroču nelikumīgu apriti, Rēzeknē aizturēja 1982. gadā dzimušu vīrieti.

Personas dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana, kuras rezultātā tika izņemts revolveris, pieci gabali dažāda kalibra šaujamieroču patronas, divi grami pulverveida vielas, kas visdrīzāk ir metamfetamīns, trīs marihuānas augiem līdzīgi stādi, kuri tika audzēti speciāli aprīkotā siltumnīcā, kā arī aptuveni viens grams izžāvētas augu izcelsmes vielas, kas, iespējams, ir marihuāna.

Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Aizturētā persona bija vairākkārt nonākusi policijas redzes lokā gan par analoģiskiem pārkāpumiem, gan par cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Aizdomās turamajai personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 132. panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, ar ko soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kā arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!