Foto: LETA

Rēzeknē policisti aizturējuši kādu jaunieti, kurš reibumā vadījis tikko zagtu automašīnu, par kuras pazušanu īpašnieks vēl nebija paspējis vērsties pie likumsargiem, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rēzeknes iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, pamanīja kādu aizdomīgu "Audi" markas automašīnu, kuras vadītājs, ieraugot likumsargus, palielinājis kustības ātrumu un uzsācis bēgšanu. Policisti minēto transportlīdzekli apturēja un veica ierasto pārbaudi.

1991. gadā dzimušais šoferis bijis alkohola reibumā ( 0,98 promiles), ka arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tapat, vīrietim nebija arī citu ar transportlīdzekli saistīto dokumentu. Turpinot skaidrot notikuma apstākļus, policisti sazinājās ar mašīnas īpašnieku, kurš, kā izrādījās vēl nebija paspējis vērsties ar iesniegumu policijā par to, ka pirms stundas viņa mašīna bija nozagta no kāda daudzdzīvokļu mājas pagalma.

Iespējamais vainīgais jau iepriekš vairākkārt bija tiesāts un nonācis policijas redzeslokā par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem. Viņš aizturēts, bet auto atdots īpašniekam.

Pašlaik pret aizturēto uzsākti kriminālprocesi – par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzību), un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Pēc Krimināllikuma 262. panta 1. daļas, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Savukārt pēc 175. panta 1. daļas, par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!