Foto: LETA
Rēzeknē Valsts policija (VP) aizturējusi trīs jaunus vīriešus aizdomās par 21 gadu vecas sievietes noslepkavošanu mantkārīgā nolūkā. Izmeklēšanā atklāta arī policijas patruļas nolaidība – tā nefiksēja pārkāpumu vadītājam, kurš braucis bez tiesībām, bet vēlāk izrādījies, ka šis cilvēks varētu būt vainojams iepriekš izdarītā sievietes slepkavībā, portālu "Delfi" informē VP pārstāvis Toms Sadovskis.

9.janvāra pēcpusdienā VP Latgales reģiona pārvaldes (LRP) Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušās jaunietes pazušanu, kura iepriekšējā dienā, 8.janvārī, Rēzeknē izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu "Audi" un nebija atgriezusies mājās. Policisti izsludināja jauno sievieti meklēšanā un skaidroja viņas atrašanās vietu. Bija zināms, ka pazušanas dienā jaunā sieviete bija plānojusi tikties ar kādu paziņu.

Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar jaunās sievietes pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie slepkavību iepriekš rūpīgi izplānojuši, tāpat izmeklētāji noskaidroja arī vietu, kur noslēptas upura mirstīgās atliekas.

Šobrīd ir uzsākts kriminālprocess par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos – slepkavību izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Aizturētie jaunieši – divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis  šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Svētdien policija lūgs tiesu viņus apcietināt.

Viens no nepilngadīgajiem pusaudžiem, kurš tiek turēts aizdomās par sievietes noslepkavošanu, jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiska rakstura noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis nepiemēroja viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka iespējamais slepkava un policija jau tikušies naktī, kad tika nogalināta jaunā sieviete.  

Policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformēja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādāja automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdeva savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējā drošības birojā ir uzsākta izmeklēšana. 

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sestdien, iepazīstoties ar situāciju, no amatu pienākumus pildīšanas ir atstādinājis četrus cilvēkus – abus darbiniekus, kas nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un arī aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādā Rēzeknes iecirknī.

Jau ziņots, ka pēdējās nedēļās Latvijā notikušas vairākas slepkavības. Pērn decembra beigās Rīgā iedzeršanas laikā vīrietis nodūra savu biedru.

Decembra nogalē arī Talsos tika atrasts nogalināts vīrietis un aizdomās par šo noziegumu aizturēts kāds jaunietis.

Savukārt janvāra sākumā policija aizturēja trīs jauniešus, kuri pērn decembra nogalē mantkārīgos nolūkos nogalināja automašīnas īpašnieku, vēlāk viņa līķi paslēpjot mežā un spēkratu sadedzinot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!