Foto: F64

Naktī no ceturtdienas uz piektdienu angārā Rēzeknes novada Audriņu pagastā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji liesmas ir lokalizējuši, taču to dzēšana joprojām turpinās, informējas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu ugunsdzēsēji saņēmuši pulksten 3.04. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu angārā deg darbnīcas 400 kvadrātmetru platībā un blakus esošā šķūņa jumta konstrukcija 15 kvadrātmetru platībā. Pulksten 5.57 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ceturtdien, pulksten 20.09 VUGD devās uz izsaukumu Lambertu lielā, Mārupē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pie dzīvojamās mājas piebūvēta garāža 80 kvadrātmetru platībā un ēkas ārsiena 20 kvadrātmetru platībā. Pulksten 22.41 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst arī degošus dega atkritumus, riepas, zaru kaudzi, koku, meža zemsedzi, kūdru, bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu, elektrolīnijas vadus, mēbeles, divas vieglās automašīnas, kravas automašīnu, kā arī divas dārza mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!