Foto: Shutterstock
Saistībā ar vecmāmiņas iesniegumu Rēzeknē Valsts policijā sākts kriminālprocess, kura gaitā tiek pārbaudīta informāciju par to, vai viņas znots nav seksuāli izmantojis savu meitu.

Kā  informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma XVI nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību. Nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Rēzeknes bāriņtiesas priekšsēdētāja Aija Mejere pastāstīja, ka vīrietim, par kuru saņemta sūdzība, bērna aprūpes tiesības nav atņemtas, jo pārbaudes laikā informācija par bērna iespējamo seksuālo izmantošanu pagaidām nav apstiprinājusies, kā arī norādīja, ka minētajā ģimenē norit šķiršanās process.

"Domājams, ka savus bērnus vannošanās laikā ir fotografējuši daudzi vecāki, tādēļ vecmāmiņas uzrādītā kaila dažus gadus veca bērna fotogrāfija kopā ar rotaļu pīlīti vannā nav pietiekams pamats, lai liegtu tēvam tikties ar savu bērnu," skaidroja Mejere.

Lai pārbaudītu vecmāmiņas aizdomas par to, vai tēvs nav seksuāli izmantojis savu meitu, policija sākusi kriminālprocesu, kura gaitā tiks pārbaudīts arī kratīšanas gaitā dzīvesvietā izņemtais meitenes tēva datora saturs, paskaidroja bāriņtiesas vadītāja.

Lai garantētu bērnam drošus dzīves apstākļus, jaunākā skolas vecuma meitene kopā ar māti ir ievietotas Krīzes centrā, kur uzturēsies līdz 7.augustam, kad plānots paziņot atzinumu par to, vai bērns ticis seksuāli izmantots. Tēvam iespēja tikties ar bērnu ir tikai bijušās sievas klātbūtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!