Foto: stock.xchng

Otrdien, 8. decembrī, Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz ģimenes konfliktu Rēzeknē. Ierodoties notikuma vietā, aizdomās turamā persona uzbruka VP darbiniekiem, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Izsaukumu uz ģimenes konfliktu policija saņēma pulksten 18.

Kad policisti ieradās notikuma vietā, 1977. gadā dzimis vīrietis, būdams alkohola reibumā, ar virtuves nazi uzbruka policistiem, taču policijas amatpersonām nodarīt miesas bojājumus viņam neizdevās.

Pēc uzbrukuma mēģinājuma vīrietis ieslēdzās dzīvoklī, kurā atradās bijusī sieva, ar kuru iepriekš viņam bija izcēlies konflikts.

VP norāda, ka, ņemot vērā visus iespējamos riskus, situācijas atrisināšanā iesaistījās pārrunu vedējs. Tad durvis tika atvērtas un vīrietis tika aizturēts.

Par šādām darbībām vīrietim draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 269. panta 1. daļas – par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai saistībā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai saistībā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā.

Likums par to kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!