Foto: LETA

Rēzeknes novada Ozolaines pagastā kāds 50 gadus vecs vīrietis cietis, jo pašu spēkiem centies dzēst kūlas ugunsgrēku, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Šaboha.

Savukārt divi vīrieši cietuši ugunsgrēkā, kas bija izcēlies divstāvu neapsaimniekotā ēkā Laboratorijas ielā Rīgā. Minētās ēkas otrajā stāvā ugunsgrēku izraisījusi sadzīves mantu aizdegšanās un ugunsliesmas bija apņēmušas divus kvadrātmetrus lielu platību.

Pagājušajā diennaktī kopumā reģistrēti 104 ugunsgrēki, no tiem lielākā bijusi pērnās zāles ugunsgrēku likvidēšana, jo VUGD darbinieki uz šādiem izsaukumiem devušies 69 reizes. Tāpat veikti arī 19 glābšanas darbi, bet 13 izsaukumi izrādījušies maldinoši.

Līdz ar to kopš šī gada sākuma valstī reģistrēti 1730 sausās zāles degšanas gadījumi. Pērn visa gada garumā Latvijā tika dzēsti 2730 kūlas ugunsgrēki, bet 2015. gadā - 2786.

Ugunsdzēsēji atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un administratīvi sodāma. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki. Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!