Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pagājušās nedēļas nogalē Ozolmuižas pagastā kāds iereibis autovadītājs bez atļaujas vadīt transportlīdzekli mēģinājis piekukuļot policijas darbiniekus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

VP Rēzeknes iecirkņa policisti patruļa laikā pamanīja kādu automašīnu, kas brauca ar manāmi lielāku ātrumu, nekā atļauts. Likumsargi minēto transportlīdzekli apturēja un veica nepieciešamo pārbaudi.

Tika konstatēts, ka BMW vadītājs – 1967. gadā dzimis vīrietis bija vadījis transportlīdzekļi bez likumā noteiktajā kartībā iegūtam autovadītāja tiesībām. Turklāt, veicot dokumentu pārbaudi, likumsargi bija pamanījuši, ka automašīnas BMW vadītāja izelpā ir jūtama alkohola smaka. Policisti vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu un izrādījās, ka viņš atrodas 0.36 promiļu stiprā alkohola reibumā, informē VP.

Lai izvairītos no atbildības par automašīnas vadīšanu atrodoties alkohola reibuma stāvoklī un bez tiesībām, 1967. gadā dzimis vīrietis policijas darbiniekiem bija piedāvājis kukuli 50 eiro apmērā.

Saistībā ar notikušo attiecībā pret viņu ir uzsākts kriminālprocess. Pašlaik vīrietim draud kriminālatbildība gan par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un bez tiesībām, gan arī par kukuļa piedāvājumu policijas darbiniekiem.

VP atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!