Foto: Reuters/Scanpix

Aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti likumsargi Rēzeknes novadā aizturējuši kādu vīrieti un atsavinājuši vairāk nekā miljonu nelikumīgu cigarešu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki ieguvuši operatīvo informāciju, ka Rēzeknes novada Nautrēnu pagastā, iespējams, notiek nelikumīga tabakas izstrādājumu aprite. Lai pārbaudītu informāciju, 29. augustā Ludzas iecirkņa policisti sadarbībā ar Kriminālpolicijas biroja darbiniekiem ieradušies kāda 1965. gadā dzimuša vīrieša lauku īpašumā un veikuši kratīšanu.

Pārbaudot vīrieša saimniecības ēkas un transportlīdzekli, policisti atraduši 126 kastes ar nelegālajām cigaretēm. Kopā notikuma vietā konfiscēts 1 260 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Policija norāda, ka tas ir lielākais šogad vienuviet atsavinātais tabakas izstrādājumu daudzums Latgales reģionā. Pēc VID speciālistu aplēsēm novērstais kaitējums valstij ir aptuveni 147 891 eiro.

Aizdomās par saistību ar likumpārkāpumu aizturēts nekustamā īpašuma saimnieks. 31. augustā tiesa viņam piemērojusi apcietinājumu kā drošības līdzekli. Policija informē, ka vīrietis jau agrāk nonācis policijas redzeslokā. Patlaban likumsargi turpina izmeklēšanu.

Krimināllikuma 221. panta 3. daļa paredz, ka par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!