Foto: stock.xchng
Otrdien, 5. janvārī, no Rēzeknes novada Čornajas pagasta slimnīcā mediķi nogādājuši 1964. gadā dzimušu vīrieti ar galvas traumu. Cietušā dzīvību slimnīcas personālam glābt nav izdevies un vīrietis no gūtajām traumām slimnīcā miris.

Portāls "Delfi" policijā uzzināja, ka par notikuši ierosināts kriminālprocesu, un izmeklēšanā likumsargi skaidro traumu gūšanas apstākļus un iesaistītas personas. Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši personu, kura, iespējams, saistīta ar miesas bojājumu nodarīšanu, kas bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Jau pēc neilga laika policija aizdomās par nozieguma izdarīšanu aizturējusi 1968. gadā dzimušu vīrieti. Vēlāk policijas darbinieki noskaidrojuši, ka nozieguma iemesls bijis sadzīvisks konflikts un alkohola lietošana.

Policija atklāj, ka aizturētais vīrietis agrāk nav nonācis policijas redzeslokā. Aizturētais savu vainu noziegumā atzīstot.

Patlaban policija turpina izmeklēšanu pēc Krimināllikuma 125. panta 3. daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!