Foto: Ieva Čīka/LETA

Daugavpils tiesa pieņēmusi SIA "Rēzeknes satiksme" prasības pieteikumu pret bijušo uzņēmuma valdes locekli Jevgēniju Koršenkovu par 144 000 eiro zaudējumu piedziņu, informēja pilsētas pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs.

Pašvaldība uzņēmums "Rēzeknes satiksme" vērsās Daugavpils tiesā ar prasības pieteikumu pret uzņēmuma bijušo valdes locekli Koršenkovu par zaudējumu piedziņu 144 000 eiro apmērā. Pašvaldībā apgalvoja, ka Koršenkovs savas bezdarbības rezultātā valdes locekļa amata pienākumu veikšanā, nenodrošinot līgumu pareizu izpildi no "Rēzeknes satiksme" puses un pieļaujot nepamatoti sadārdzinātas degvielas iegādi, pieļāvis zaudējumu rašanos.

Koršenkovs "Rēzeknes satiksmes" vārdā, pamatojoties uz atklāta konkursa rezultātiem, 2012. gada 25. maijā noslēdza vienošanos un 2016. gada 31. maijā noslēdza līgumu par dīzeļdegvielas piegādi ar SIA "Euro Energo Company". Nenodrošinot ar "Euro Energo Company" noslēgtā līguma izpildes kontroli, pretēji pašu noteiktajiem līguma nosacījumiem par cenas veidošanās mehānismu, tika pieļauta situācija, kurā "Rēzeknes satiksme" pārmaksāja par piegādāto degvielu, skaidroja Pozņakovs.

Uzņēmumam no "Rēzeknes satiksmes" tika samaksātas lielākas summas, nekā bija atrunātas līgumos. Atmaksai pieprasītā summa 144 000 eiro apmērā atbilst pārmaksātajai summai.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pašlaik Koršenkovs ir SIA "Ditton pievadķēžu rūpnīca" valdes loceklis. Gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās viņš startēs Daugavpilī, pilsētas mēra Igora Prelatova pārstāvētajā "Mūsu partijas" sarakstā.

Daugavpils tiesas pārstāve Aiga Trokša-Traško aģentūrai LETA apliecināja, ka tiesā ir reģistrēta un ierosināta civillieta "Rēzeknes satiksmes" prasībā pret Koršenkovu par zaudējumu piedziņu. Lieta atrodas Daugavpilī tiesneses Vitas Lāčplēses lietvedībā.

Lietā atbildētājam ir noteikts termiņš līdz 9.jūnijam paskaidrojumu sniegšanai. Pēc šī termiņa vai paskaidrojumu saņemšanas tiks nozīmēta lietas izskatīšana.

Ar Koršenkovu pašlaik sazināties nav izdevies.

Jau ziņots, ka Koršenkovs no amata atbrīvots 2020.gada jūlijā. Šāds lēmums pieņemts, "ņemot vērā audita rezultātus un nepilnības līdzšinējā darbā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!