Foto: DELFI Aculiecinieks
Vīstoklis, kurš šīs nedēļas sākumā tika atrasts zem kādas automašīnas Rēzeknē un kura novietošanā tiek vainots vietējais likumsargs, nav bijis sprādzienbīstams un cilvēkiem nekādus draudus nevarēja nodarīt, uzsver policijā.

"Ekspertīzes pateiks precīzi, kas tas bija par priekšmetu, bet ir skaidrs, ka tas nav sprādzienbīstams un nebija pilnīgi nekādu draudu cilvēkiem," portālam "Delfi" sacīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Policistiem, kuri ieradušies notikuma vietā, vīstoklis vizuāli atgādinājis "elektrosakaru ierīci". Policijas pārstāve nekomentēja, vai uzietais priekšmets varētu būt arī prāvāka izmēra izsekošanas ierīce. Nav arī zināms, kāpēc uz notikuma vietu netika izsaukti sapieri.

"Uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšanas darbības," sacīja Belova.

"Delfi" jau ziņoja,ka Rēzeknes policijas darbinieki, iespējams, ir iesaistīti nelikumībās, stāstīja vietējais iedzīvotājs Jevgēnijs Čiževskis. Pēc viņa teiktā, naktī uz pirmdienu zem viņa automašīnas ticis novietots melns sainis, kas ļoti atgādinājis spridzekli, un to paveicis, iespējams, vietējais policists Sandris Jurčs, kuru viņam arī izdevies nofilmēt.

Čiževskis portālam "Delfi" stāsta, ka notikumi risinājušies viņa dzīvesvietā Rēzeknē, Zilupes ielā. "Nakšņojām moduļu mājiņā un suns naktī mūs pamodināja, es paskatījos pa logu un pamanīju, ka zem manas automašīnas atrodas kāds cilvēks. Viņš sāka iet prom, iespējams, uz savu auto, kurš bija novietots netālu, es kliedzu "stāvi!", viņš apjuka un aizskrēja pavisam citā virzienā. Mana kļūda bija, ka es nepalaidu suni," stāsta lasītājs.

Viņš zem sava auto atradis piestiprinātu tumšu saini un izsaucis policiju. Pēc viņa teiktā, atbraukušas trīs ekipāžas. Likumsargi saini noņēmuši, nofotografējuši un teikuši, ka neesot smags – "ap 100 gramiem trotila", atceras lasītājs, kurš pauž aizdomas, ka šajā nodarījumā esot vainojams konkrēts likumsargs, kura auto arī bijis novietots netālu. Policisti pierakstījuši paskaidrojumus un aizveduši arī tuvumā esošā auto atslēgas, kuras bija palikušas aizdedzē.

Pēc Čiževska teiktā, auto pieder vietējam policistam Sandrim Jurčam, kurš arī esot vainojams saiņa novietošanā. Īsi pēc policistu aizbraukšanas no notikuma vietas Jurčs ieradies pēc savas automašīnas, ko cietušais arī nofilmējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!