Foto: LETA
Vakar Rīgā kāds iedzīvotājs, braukdams ar savu divriteni, pamanīja divus aizdomīgus jauniešus, sāka viņiem sekot un kļuva par liecinieku sveša velosipēda zādzībai. Novērotājs turpināja izsekošanu un vienlaikus telefoniski ziņoja par notiekošo policijai, kas drīz vien abus garnadžus aizturēja.

Aizdomīgos jauniešus velosipēdists pamanīja ap pusdienlaiku Rīgas Klusajā centrā. Šīs personas piesaistīja viņa uzmanību, jo devās iekšā vairākos daudzdzīvokļu namu pagalmos pēc kārtas un ar manāmu piesardzību izpētīja tos. Pēc liecinieka stāstītā, izskatījās, ka jaunieši vienkārši meklē, ko nozagt.

Turpinot šādi okšķerēt, jaunieši iegāja kādas autostāvvietas teritorijā. Pēc neilga brīža viens no viņiem izbrauca uz ielas ar tumšu kalnu velosipēdu un samērā lielā ātrumā minās prom no notikuma vietas.

Riteņbraucējam, kurš to visu slepus bija novērojis, radās bažas, ka ir notikusi sveša velosipēda zādzība, tāpēc viņš ar savu velosipēdu sāka braukt pakaļ iespējamam garnadzim, vienlaikus telefoniski ziņojot par notiekošo policijai.

Pēc pusotra kilometra aizdomīgais jaunietis ar tumšo velosipēdu apstājās tramvaja pieturā "Ausekļa iela" un iekāpa piebraucošajā tramvajā. 

Liecinieks ar savu velosipēdu arī iekāpa tai pašā tramvajā un turpināja telefonsarunu ar policiju. Pie pieturas "Nacionālais teātris" tramvaju ielenca divas Rīgas Pašvaldības policijas ekipāžas. Likumsargi iekāpa tramvajā un jaunieti ar tumšo velosipēdu aizturēja.

Tikmēr otrs aizdomīgais jaunietis jau bija aizturēts netālu no iespējamā nozieguma vietas. Pie viņa policisti atrada stangas metāla priekšmetu pārkniebšanai. Vēlāk gan noskaidrojās, ka cietusī persona savu velosipēdu autostāvvietā nemaz nebija pieslēgusi, paļaujoties uz apsarga modrību.

Tomēr zādzību bija izdevies paveikt, vienam no jauniešiem speciāli novēršot apsarga uzmanību.

Jau ziņots, ka līdz ar pavasara iestāšanos aktivizējušies arī velosipēdu zagļi, tāpēc iedzīvotājiem nevajadzētu atstāt savus divriteņus bez uzraudzības, savukārt, izvēloties velosipēda slēdzeni, jāizvērtē, vai garnadžiem tā nebūs viegli pārkniebjama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!