Foto: DELFI
Rīgas reģiona Kriminālpolicija sadarbībā ar Speciālo uzdevu bataljonu janvāra vidū aizturējusi četru personu organizētu grupu, kas pusgada garumā varētu būt apzaguši automašīnas, iepriekš pārdurot tām riepas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Policijā no pērnā gada septembra līdz šā gada janvārim vērsās daudzi automašīnu vadītāji, ziņojot, ka ir notikušas zādzības. Visos zādzību gadījumos automašīnu īpašnieki bija novietojuši savus spēkratus lielveikalu stāvvietās, taču, braucot prom no stāvvietas, konstatējuši, ka vienā no riepām nav gaisa. Kamēr autoīpašnieki mainīja riepas, no automašīnu saloniem pazudušas rokassomiņas un citas vērtīgas mantas. Dažos gadījumos šādā veidā radīti pat vairāku tūkstošu latu zaudējumi.

Kriminālpolicijas darbinieki noskaidroja, ka visā Rīgas reģiona teritorijā uzdarbojas organizēta grupa. Sākumā grupas dalībnieki izmantoja vienu automašīnu, taču vēlāk no esošās grupas izveidotas divas un riepas durtas tikai luksus klases automašīnām.

15.janvārī aizdomās par šīm zādzībām aizturēti četri vīrieši. Aizturēšanas brīdī aizdomās turētie pārvietojās ar Spānijā reģistrētu automašīnu.

Patlaban trīs no aizturētajiem ir apcietināti. Apcietinātie ir agrāk pārsvarā par mantiskiem noziegumiem tiesāti 27, 29 un 33 gadus veci vīrieši, taču ceturtais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, ir 32 gadus vecs vīrietis, kuram sodāmība jau ir dzēsta.

Policijā turpinās izmeklēšana un tiek nostiprināti pierādījumi, kā arī tiek skaidrots, kādā veidā aizdomās turētie savā lietošanā ieguvuši Spānijā reģistrētu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!