Aizvadītajā nedēļā Rīgas policija aizturējusi septiņus jauniešus par triju automašīnu zādzību un sadedzināšanu, informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektors Zane Bērziņa.
Kā pēc aizturēšanas jaunieši paskaidroja policijai, noziedzīgie nodarījumi tika veikti alkohola reibumā kopīgas jautrības radīšanai.

Policija jau informēja, ka naktī no 2007. gada 18.decembra līdz 19.decembrim no dažādām vietām Rīgā tika nozagti divi "Mercedes Benz 100" pasažieru minibusi, viena vieglā pasažieru automašīna "Audi" un apzagta automašīna GAZ.

Dienu vēlāk abi mikroautobusi sadedzināti un izdemolēti atrasti Bolderājas Jauno kapu teritorijā, bet vieglā automašīna pilnībā sadedzināta atradās 1,5 kilometrus netālu esošajā mežā.

Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka minētās darbības veikuši kopumā septiņi cilvēki - četri jaunieši un trīs meitenes. Trīs no aizturētajiem jauniešiem, divi 1988. gadā dzimuši un viens 1989. gadā dzimis jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā par zādzību izdarīšanu. Pārējām personām pagaidām noteikta policijas uzraudzība.

Par doto faktu uzsākti trīs kriminālprocesi par zādzības izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!