Rīgas Kriminālpolicijai izdevies aizturēt divus narkotiku tirgotājus, kā arī vienu pircēju. Kopumā šīm personām atsavināti 75 grami metaamfetamīna.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā policijā pagājušajā nedēļā sākti divi kriminālprocesi.

Vienā kriminālprocesā aizturēts 1969.gadā dzimis, agrāk tiesāts vīrietis, kurš bija narkotiku pārdevējs. Viņš no cietuma atbrīvojies tikai šā gada februārī. Pie šī vīrieša atrasti deviņi grami metaamfetamīna, kas bija rūpīgi noslēpti viņa virsjakas oderē.

Savukārt otrajā kriminālprocesā aizturētas divas personas - narkotiku pircējs - 1981.gadā dzimis vīrietis un pārdevējs - 1982.gadā dzimis vīrietis. Pie pircēja policija atrada divus gramus minētās narkotiskās vielas. Veicot kratīšanas narkotiku tirgoņa automašīnā, ar kuru klientiem tika piegādāta prece, kā arī viņa dzīvesvietā, kopumā policija atrada un atsavināja 64 gramus metaamfetamīna.

"Melnajā tirgū" viens grams metaamfetamīna maksā aptuveni desmit latus.

Abiem narkotiku tirgoņiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet pircējam - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!