Foto: Shutterstock

Valsts policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju un Igaunijas policiju Rīgā aizturējusi vīrieti, kuru Igaunijas likumsargi tur aizdomās par bruņotu laupīšanu kādā juvelierveikalā, otrdien vēstī portāls "Delfi.ee".

28. septembrī uzbrucēji iegājuši juvelierveikalā Tallinā. Veikala pārdevējai piedraudot ar ieroci, uzbrucēji no veikala paņēmuši dārgus luksusa pulksteņus, rotaslietas un naudu. Pēc uzbrukuma 39 gadus vecā veikala darbiniece nogādāta slimnīcā ar viegliem miesas bojājumiem. Patlaban Igaunijas policija vēl precizē nodarītā kaitējuma summu.

Igaunijas likumsargi sākuši izmeklēšanu un savāktie pierādījumi liecinot, ka ļaundari varētu būt ārzemnieki. Sadarbība ar kolēģiem no Latvijas tajā pašā dienā ļāvusi vienu no aizdomās turētajiem vīriešiem aizturēt Rīgā.

Igaunijas policijas Kriminālpolicijas biroja pārstāvis Urmets Tambre sacījis, ka starptautiskā sadarbība bijusi ļoti efektīva. "Straujā informācijas apmaiņa starp abām valstīm un ātrā reaģēšana novedusi pie aizdomās turētā aizturēšanas. Viņš dažās stundās pēc zādzības no Tallinas bija ticis līdz Rīgai. Pāris minūšu laikā Igaunijas policija šo informāciju nodevusi kaimiņvalsts kolēģiem," atklāja Tambre.

Igaunijas policija aicinājusi ikvienu valsts iedzīvotāju, kura rīcībā ir kāda informācija par aizdomās turētajiem vīriešiem, vērsties policijā. Tāpat kaimiņvalsts likumsargi lūdz arī Latvijas iedzīvotāju palīdzību, aicinot ziņot Valsts policijai. "Jebkura informācija ir ļoti svarīga," uzsvēris Igaunijas policijas Kriminālpolicijas pārstāvis.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka vīrietis aizdomās par pulksteņu veikala aplaupīšanu Tallinā aizturēts starpvalstu autobusā Rīgā.

Aizturētais ir 1973. gadā dzimis vīrietis.

Latvijas un Igaunijas Valsts policijai savstarpēji apmainoties ar informāciju, likumsargi noskaidrojuši, ka viens no trim laupīšanas izdarītājiem, iespējams, pēc laupīšanas pametis Igauniju un atrodas starpvalstu autobusā Tallina-Rīga-Viļņa, kas tobrīd jau tuvojies Rīgas autoostai.

Operatīvi reaģējot uz saņemto informāciju, uz autobusa pieturvietu novirzīta tuvākā Rīgas Pašvaldības policijas ekipāža, kas apturējusi autobusu līdz Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāžas ierašanās brīdim. Pēc brīža notikuma vietā ieradušies arī Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicijas darbinieki, kuri vīrieti aizturējuši turpat autobusā un nogādājuši Latgales policijas iecirknī tālāko darbību veikšanai.

Pašlaik 1973. gadā dzimušais vīrietis ir apcietināts un ir plānots, ka tuvākajā laikā viņš tiks izdots Igaunijai. Kaimiņvalstī attiecībā pret viņu tiks veikta tālākā izmeklēšana, skaidroja Valsts policijā.

Policijas preses pārstāvis Dairis Anučins norādīja, ka Valsts policija sadarbosies arī turpmāk un nepieciešamības gadījumā būs gatava sniegt nepieciešamo palīdzību Igaunijas policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!