Policija aizturējusi četru cilvēku grupu, kas izlaužot ēku sienas apzagusi virkni tirdzniecības objektu un privātmāju, portālu "Delfi" informēja policijā.
Fotogalerija

Šā gada sākumā, izlaužot sienu, tika apzagts kāds no Rīgas lombardiem Stabu ielā, bet nedaudz vēlāk, 12. aprīlī, līdzīgā veidā tika apzagta kāda uzņēmuma ražotne Carnikavā. Analoģiski noziegumi, kad zādzību izdarīšanas nolūkā izlauztas sienas, Rīgā iepriekš tika fiksēti 2003.gadā, kad policijai izdevās aizturēt kādu personu grupu, kas, izlaužot pagrabtelpu sienas, apzaga ekskluzīvu mobilo telefonu veikalu, kā arī vairākas privātmājas Rīgas rajonā un Jūrmalā.

Policija norāda, ka tas, ka šogad atkal parādījušies šāda veida noziegumi, liecināja par to, ka iespējams savu darbību atkal varētu būt atsākušas tās pašas personas, kas saistītas ar zādzību 2003. gadā. Izrādījās, ka tik tiešām 2008. gadā no ieslodzījuma atbrīvots viens no šīs grupas līderiem.

Pēc 12. aprīļa zādzības Carnikavā, policijai izdevās aizturēt agrāk tiesātu 1971. gadā dzimušu vīrieti kopā ar vēl kādu 1949. gadā dzimušu vīrieti, kurš bijis viens no šī nozieguma organizatoriem. Policijas aizdomas apstiprinājās, viens no aizturētajiem tik tiešam bija tā pati persona, kas saistīta ar agrākajām zādzībām pirms pieciem gadiem un tikai nesen iznācis no brīvības atņemšanas vietām.

Tālākajā darbā ar aizturētajiem atklāts, ka vēl divi šīs grupas dalībnieki jau atrodas ieslodzījumā, no kurienes arī veikti visi plānošanas darbi. Izmeklēšanā noskaidrota šīs grupas saistība arī ar zādzību no kāda Stabu ielas lombarda Rīgā, šā gada 12. februārī, kad arī tika izlauzta siena.

Šobrīd abi līdz šim brīvībā bijušie vīrieši ir aizturēti un kā drošības līdzeklis viņiem piemērots apcietinājums. Par abu noziegumu pastrādāšanu ir uzsākti kriminālprocesi, bet izmeklēšana joprojām turpinās, jo policijai ir pamatotas aizdomas, ka minētā grupa saistīta arī ar citu analoģisku noziegumu izdarīšanu galvaspilsētā.

Veicot sankcionētas kratīšanas aizdomās turamo dzīvesvietās, izņemts ievērojams daudzums, iespējams, zagtu mantu, kuru īpašniekus aicinām pieteikties, zvanot pa tālruni 67086673.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!