Ekonomikas policija Rīgā aizturējusi grupējumu, kas kādā dzīvoklī izgatavoja viltotas 20 latu naudaszīmes, izmantojot drukas iekārtu, portālu "Delfi" informēja policijā.
Pēdējā mēneša laikā arvien biežāk inkasāciju laikā Rīgā tika konstatētas viltotas 20 latu banknotes ar viltojuma pazīmēm. Viltojumi bija sliktas kvalitātes, bez drošības pazīmēm, piemēram, tām nebija metalizētas joslas ar uzrakstiem, ūdenszīmes un speciālas krāsas, turklāt visām naudaszīmēm bija viens un tas pats sērijas numurs.

Rīgas Ekonomikas policijai izdevās noskaidrot kādu dzīvokli Rīgā, kur izmantojot datoru, skeneri un drukas iekārtu, tika izgatavotas šīs naudaszīmes.

Veicot kratīšanu, dzīvoklī tika aizturētas trīs personas, divi vīrieši - 1977. gadā un 1976. gadā dzimuši, iepriekš sodīti par zādzību izdarīšanu un laupīšanu, kā arī viena sieviete - 1988. gadā dzimusi, iepriekš nesodīta. Dzīvoklī tika atrastas arī 50 viltotas 20 latu banknošu sagataves.

Uzsākts kriminālprocess pēc 192. panta par viltotas naudas un valsts vērtspapīru izgatavošanu un izplatīšanu. Vienam no aizdomās turamajiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, pārējām divām personām - policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!