Foto: LETA

Piektdien, 6.februārī, ap pulksten 8:20 Rīgā, Dzelzavas ielā, Valsts policijas darbinieki par kukuļa došanu aizturējuši jau piekto autovadītāju.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā, likumsargi apturējuši 1964.gadā dzimušu vīrieti ar automašīnu "Range Rover". Pārbaudē policisti konstatēja, ka vīrietis automašīnu vadījis 0,68 promiļu alkohola reibumā. Lai izvairītos no administratīvā soda, vīrietis policistam deva 45 eiro kukuli.

Savukārt ap pulksten 12:50 Rīgā, Viesītes ielā, policijas darbinieki apturējuši automašīnu BMW, kuras vadītājs nebija piesprādzējies. Lai izvairītos no administratīvā soda, 1966.gadā dzimušais automašīnas vadītājs policistam deva 10 eiro kukuli.

Par abiem gadījumiem policijā sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.
Valsts policijas statistikas dati liecina, ka šogad Rīgas reģionā aizturēti jau pieci autovadītāji, pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļa došanu ceļu policistam.

Par lukuļa došana pēc Krimināllikuma 323.panta paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!