Foto: Valsts policija

Martā par marihuānas audzēšanu un glabāšanu realizācijas nolūkā, kā arī par realizēšanu Valsts policija Rīgā aizturējusi kādu vīrieti, kurš jau iepriekš nonācis policijā par šo pretlikumīgo rūpalu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, izmeklēšanas laikā aizdomās turētajam vīrietim piederošajos īpašumos kopumā no trīs audzētavām Rīgas reģionā izņemti 108 marihuānas stādi un 53 grami izžāvētas marihuānas.

Sākotnēji Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde (ONAP) saņēmusi informāciju par kādu jau iepriekš policijas redzeslokā nonākušu vīrieti, kurš, iespējams, atkārtoti audzē marihuānu. Pārbaudot informāciju, likumsargi nākuši uz pēdām 1960. gadā dzimušam vīrietim, kurš jau 2013. gadā aizturēts par narkotisko vielu realizāciju un narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu audzēšanu.

Aizturot vīrieti, viņam piederošajos īpašumos policija veikusi arī kratīšanas, kurās atklātas trīs marihuānas audzētavas. Viena audzētava bijusi aizturētā vīrieša dzīvesvietā – dzīvoklī Rīgā, bet vēl divas audzētavas atrastas dārza īpašumos Rīgas reģionā.

Telpas bijušas speciāli pielāgotas šāda rūpala realizēšanai. Kratīšanā izņemti ne tikai 108 marihuānas stādi un 53 grami žāvētas marihuānas, bet arī audzētavas aprīkojums – lampas, ventilācijas sistēmas un citi priekšmeti.

Policijā sākts kriminālprocess par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu. Par šādām darbībām persona vai tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Tāpat vīrietim var nākties atbildēt par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā vai par šādu vielu neatļautu realizēšanu. Par šādām darbībām persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību līdz trim gadiem.

Patlaban vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Izmeklēšana lietā turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!