Foto: Valsts policija
Policistu rīcībā nonākusi informācija par kādu sievieti, kura, iespējams, saistīta ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pārbaudot saņemto informāciju, Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti 30. septembrī veikuši vairākas kratīšanas – sievietes dzīvesvietā Ķekavas pagastā, viņas automašīnā, kā arī garāžā, kas atrodas Rīgā, Krasta ielā.

Visās no minētajām vietām likumsargi atraduši un konfiscējuši nelegālās preces. Taču visvairāk nelegālo cigarešu atrasts garāžā – sešas kastes ar visdažādāko marku cigaretēm.

Kopumā likumsargiem izdevies atsavināt 63 600 cigarešu ar Baltkrievijas, Krievijas un Kazahstānas akcīzes markām. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka cigaretes sieviete realizējusi un garāžu izmantojusi kā cigarešu glabātuvi.

30. septembrī policisti aizturējuši arī 1964. gadā dzimušo cigarešu glabātāju.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!