Foto: stock.xchng

Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus, kuri decembrī iedzeršanas laikā aplaupījuši kāda dzīvokļa Rīgā saimnieku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti decembra beigās saņēmuši informāciju par kādā dzīvoklī Stūres ielā notikušu laupīšanu.

Policisti noskaidrojuši, ka pie cietušās personas – 1953. gadā dzimuša vīrieša – bija ieradušies trīs ciemiņi. Iedzeršanas laikā ciemiņi uzbrukuši dzīvokļa saimniekam un atņēmuši dažādas mantas, tostarp mobilo telefonu, datoru un interneta bankas kartes. Vēlāk laupītāji izmantojuši iegūtos datus, lai paņemtu kredītu 300 eiro vērtībā.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši iespējamās vainīgās personas un aizturējuši 1987. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš tiesāts par zādzībām un narkotisko vielu lietošanu. Tāpat aizturēts arī 1989. gadā dzimis vīrietis un 42 gadus vecs vīrietis.

Cietušais atguvis daļu no nolaupītajām mantām.

Pret aizturētajiem policija sākusi kriminālprocesus par laupīšanu grupā, kā arī par tādu datu iegūšanu vai izplatīšanu, kas dod iespēju nelikumīgi izmantot finanšu instrumentu vai maksāšanas līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!