Foto: Valsts policija

Valsts policija aizturējusi divus vīriešus, kuri novembra izskaņā Rīgā, pielietojot fizisku spēku, aplaupījuši kādu garāmgājēju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

26. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirknis saņēmis informāciju par laupīšanu, pielietojot fizisku spēku. Likumsargi noskaidrojuši, ka tās dienas rītā, ap pulksten 6.30, divi vīrieši, pielietojot fizisku spēku, aplaupījuši 1978. gadā dzimušu vīrieti, kurš tobrīd devies mājās pa Alfrēda Kalniņa ielu.

Abi ļaundari piegājuši cietušajam klāt, viens no viņiem iesitis vīrietim ar dūri pa seju, nogrūdis zemē un nolaupījis somu ar personīgajām mantām.

Izmeklēšanā policisti ieguva videonovērošanas kameru ierakstus, tādējādi identificējot iespējamos vainīgos. Lai varētu sekmīgāk noskaidrot notikušā apstākļus, policija aicināja atsaukties šī nozieguma aculieciniekus.

Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, Rīgas Centra iecirkņa policisti sadarbībā ar Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām noskaidrojuši viena ļaundara iespējamo atrašanās vietu. 15. decembrī netālu no savas dzīvesvietas viņš ticis aizturēts. Savukārt Rīgas pašvaldības policija tās pašas dienas laikā aizturējusi otru vainīgo.

1986. gadā un 1987. gadā dzimušie vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par analoģiskām darbībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!