Foto: Shutterstock
Otrdien, 29. septembrī, Rīgā uzreiz pēc zādzības garāmgājēji notvēruši kabatzagli, kurš kādai sievietei uz ielas no somas izvlicis maku, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 10:00 policisti saņēmuši izsaukumu uz Dzirciema ielu, kur notikusi zādzība. Notikuma vietā likumsargi noskaidrojuši, ka sieviete gājusi pa ielu un sajutusi aizdomīgas kustības pie savas somas.

Sieviete pagriezusies un pamanījusi vīrieti, kurš rokās turējis viņas maku. Sapratis, ka pieķerts notikuma vietā, ļaundaris sācis bēgt, bet sieviete – kliegt. Pamanot notiekošo, apkārtējie cilvēki skrējuši pakaļ zaglim. Pēc aptuveni 100 metriem garāmgājējiem izdevies zagli aizturēt, pēc kā izsaukta arī policija.

Policisti 1978. gadā dzimušo, par zādzībām jau iepriekš vairākkārt sodīto vīrieti nogādājuši Rīgas Kurzemes iecirknī. Aizturētais savu vainu atzinis, savukārt sieviete atguvusi nozagto maku.

Par zādzību nelielā apmērā policijā sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu vīrietim var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!