Foto: morgueFile
Trešdien Sarkandaugavā pie Kundziņsalas tilta kāds gulbis, sargājot savu ligzdu, uzbrucis grūtniecei, bet saniknotā gulbja uzbrukumā gājis bojā vīrietis, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Negadījums noticis trešdienas vakarā ap pulksten 20, kad kāda sieviete mātes cerībās piepeldējusi pārlieku tuvu gulbja ligzdai ar mazuļiem. Lielais putns, sargājot savas atvases meties sievietei virsū, bet grūtnieces vīrs mēģinājis sievu glābt.

32 gadus vecajam vīrietim gan šis mēģinājums beidzās neveiksmīgi - viņš, cenšoties aizgrūst putnu prom no sievas, kura ir pēdējā grūtniecības mēnesī, pats saņēmis spēcīgu sitienu pa galvu un sācis slīkt.

Notikuma aculiecinieki devušies glābt vīrieti un pēc izvilkšanas no ūdens mēģinājuši viņu atdzīvināt, bet tas nav izdevies, un pāris minūtes vēlāk atbraukusī neatliekamās medicīniskās palīdzības vienība konstatējusi vīrieša nāvi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji norādījuši, ka šobrīd daudziem ūdenskrātuvēs dzīvojošiem putniem ir mazuļi, kurus aizstāvot putni var kļūt agresīvi, tāpēc glābēji aicina atpūtniekus uzmanīties un netuvoties ne putnu ligzdām, ne viņu mazuļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!