Foto: Valsts policija
Četri vīrieši, no kuriem divi investējuši jauna uzņēmēja neveiksmīgā projektā, nolaupījuši un piekāvuši jauno biznesmeni, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Šā gada oktobrī Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes (KIP) darbinieki aizdomās par kāda gados jauna uzņēmēja nolaupīšanu un izspiešanu aizturējuši četrus vīriešus, kuri patlaban apcietināti.

Valsts policijā vērsies kāds 26 gadus vecs uzņēmējs. Vīrietis ziņojis, ka pēc neveiksmīga biznesa sākuma investori pieprasījuši ieguldīto naudas summu atpakaļ ar prettiesiskiem līdzekļiem. Kā cietušais skaidrojis policijā, viņš ticis nolaupīts un piekauts. Tāpat viņam izteikti draudi un ar atpakaļejošu datumu likts parakstīt līgumu.

Notikušā izmeklēšanu sākusi KIP. Likumsargi izmeklēšanā guvuši apstiprinājumu cietušā stāstītajam. Atklājoties biznesa projekta komerciālajam neizdevīgumam, investori jauno uzņēmēju uzaicinājuši uz tikšanos. Taču tās laikā nav bijušas paredzētas mierīgas pārrunas, skaidro policija.

Tikšanās laikā uzņēmējs ar spēku esot izrauts ārā no viņa automašīnas un iesēdināts citā spēkratā. Tur cietušais vīrietis saslēgts rokudzelžos. Pēc tam nolaupītāji uzņēmēju piekāvuši un atņēmuši naudu. Vēlāk ļaundari vairākas stundas vadājuši jauno uzņēmēju apkārt pa pilsētu ar mērķi izspiest no viņa internetbankas kodu kalkulatora datus.

Uzbrucējiem iecerētais neesot izdevies, tāpēc uzņēmēju viņi atbrīvojuši, norāda policija.

Vēlāk gan izrādījies, ka tas bijis tikai pirmais no vairākiem uzbrukumiem. Dažas dienas pēc pirmā uzbrukuma ļaundari cietušo piespieduši parakstīt aizdevuma līgumu ar atpakaļejošu datumu par investētās naudas atmaksu. Savukārt vēl pēc dažām dienām investori pie uzņēmēja devušies kopā ar divām Latvijas kriminālajās aprindās pazīstamām personām. Vīrietim izteikti draudi nodedzināt viņa īpašumus un nodarīt citu kaitējumu gadījumā, ja viņš nesamaksās pieprasīto summu, notikumu attīstību skaidro policija.

Pēc pietiekamu pierādījumu iegūšanas policijas darbinieki aizturējuši gan abus 1975. un 1986. gadā dzimušos investorus, gan "netīrā darba" izpildei pieaicinātos 1962. un 1969. gadā dzimušos vīriešus.

Patlaban visiem aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!