Naktī uz trešdienu Rīgā izcēlies ugunsgrēks dzīvojamā mājā Buru un Laivu ielas stūrī. Evakuēti esot seši cilvēki, kuri ugunsgrēkā nav cietuši, taču daļa atrodas šoka stāvoklī, LNT raidījumu "900 sekundes" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Girbuste.

Izsaukums uz ugunsnelaimi saņemts plkst. 3. Uguns sākusies vienā no dzīvojamām koka ēkām, vēlāk uguns pārmetusies uz vēl divām blakus esošām mājām.

Pulksten ugunsgrēka dēļ tika slēgta satiksme Mūkusalas ielā no Bieķensalas ielas līdz Laivu ielai, bet 10:20 transporta kustība Mūkusalas ielā atjaunota.

Plkst. 14 atjaunota slēgtā satiksme no Bieķensalas līdz Laivu ielai.

Kā vēstīja LNT, pilnībā nodegušas divas no trim ēkām, ko bija skārusi uguns. Notikuma vietā strādājušas astoņas ugunsdzēsēju automašīnas un ugunsgrēks dedzis ar atklātu liesmu.

Dzēšanas darbi varētu turpināties līdz pusdienas laikam, tiešraidē no notikuma vietas trešdienas rītā vēstīja LTV raidījums "Rīta panorāma".

Savukārt sabiedriskais transports kursējis nelielu laika nobīdi. Sabiedriskais transports, kas kursēja pa Laivu ielu, bija novirzīts pa Mūkusalas ielu, kur satiksmi regulējusi policija.

Jau vēstīts, ka 7.martā ap pulksten 23 Rīgā, Buru ielā 9, sabruka kādas divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, kā arī tika bojāta mājas ārsiena.

Pēc būveksperta konstatētā, pie ēkas iebrukšanas vainojami gan gruntsūdeņi pagrabā, gan nokrišņi no blakusesošās mājas jumta, gan arī iedzīvotāju patvaļīgi izveidotā iekšējā kanalizācija, kas 1900.gadā celtajai ēkai nav piemērota, kā arī vairāk nekā 100 gadus vecās, neatjaunotās ēkas tehniskais stāvoklis.

Kopumā šīs ēkas atjaunošana pašreizējā stāvoklī tika vērtēta kā nelietderīga, un tam būtu nepieciešami lieli ieguldījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!