Foto: Shutterstock

Naktī uz sestdienu, 13. decembri, Valsts policijas darbinieki saņēmuši izsaukumu uz Jaunmoku ielu, Rīgā. 1957.gadā dzimis vīrietis ziņojis par viņa dzīvesvietā izcēlies konflikts, kurā viņa paziņa no gūtajām traumām mirusi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ierodoties notikuma vietā, policisti atrada kādas 1958.gadā dzimušas sievietes līķi. Policijas darbinieki noskaidroja, ka sieviete ieradusies ciemos pie vīrieša. Abi kopīgi lietojuši alkoholu.

Kādā brīdī abi sākuši strīdēties, un vīrietis sievietei nodarījis smagus miesas bojājumus. Rezultātā sieviete no gūtajām traumām notikuma vietā mirusi.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš bijis sodīts par analoģisku gadījumu, liecina policijas informācija. Aizturēšanas brīdī policisti vīrietim konstatējuši 2,8 promiļu reibumu.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Svētdien, 14.decembrī, tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!