Divi pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji otrdien pēc plkst.16 mēģinājuši aplaupīt bankas AS "Nord/LB Latvija" Sarkandaugavas filiāli Rīgā, Tiltu ielā 2/4, aģentūrai LETA apstiprināja policijā.
Uzbrucēji iegājuši bankā, piedraudējuši, taču pagaidām nezināmu iemeslu dēļ noziegumu nav izdevies realizēt un viņi aizbēguši, aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš.

Rīgas Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA sacīja, ka, iespējams, uzbrucēji bija bruņoti.

Policija turpina noskaidrot uzbrukuma apstākļus un uzbrucēju personības. Tiek lemts par krimināllietas ierosināšanu pēc Kriminālikuma 176. un 15.panta par laupīšanas mēģinājumu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja "Nord LB/ Latvija" sabiedrisko attiecību vadītāja Teika Lapsa, šodien pēc plkst.16 notikušo neveiksmīgo laupīšanas mēģinājumu bankas Sarkandaugavas filiālē novērsa bankā ieviesto drošības sistēmu efektivitāte un bankas darbinieku profesionālā drošības instrukcijām atbilstošā rīcība. Tai pateicoties, bankai nav nodarīti zaudējumi, uzsvēra bankas pārstāve.

LETA jau ziņoja, ka septembra beigās divi bruņoti vīrieši aplaupīja "Nord/LB Latvija" Teikas filiāli Rīgā, Brīvības gatvē 314. Laupītājiem izdevās aizbēgt, līdzi paņemot aptuveni 10 000 latu. Uzbrucēji joprojām nav atrasti.

Kā ziņots, šogad notikuši vēl vairāki uzbrukumi bankām.

Naktī uz 8.februāri mīklainos apstākļos notika ielaušanās AS "Latvijas Unibanka" ("Unibanka") filiālē "Rīdzene", kas atrodas Rīgā, Vaļņu ielā 11. No bankas seifa toreiz pazuda 112 000 latu. Šajā lietā iesaistītās personas pagaidām nav atklātas.

Savukārt 19.maijā divi laupītāji maskās no "Unibankas" Ziemeļu filiāles norēķinu grupas Duntes ielā 56, Sarkandaugavā, nolaupīja aptuveni 180 000 latu. Policijai izdevās aizturēt gan bankas aplaupītājus, gan divas bankas darbinieces, kuras līdzdarbojās noziegumā.

23.jūlijā divi bruņoti vīrieši, izšaujot griestos, no AS "Hansabanka" Ogres filiāles nolaupīja 4200 latus. Uzbrucēji no notikuma vietas mēģināja bēgt ar motociklu, taču tas neizdevās, un pēc apšaudes ar policiju abi uzbrucēji tika aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!