Foto: Valsts policija
Policisti izmeklēšanā aizturējuši kādu narkotisko vielu tirgoni, kurš bija izveidojis bezkontakta tirdzniecības shēmu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvalde bija ieguvusi operatīvo informāciju par personu, kura nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju Rīgā. Policisti izmeklēšanā noskaidrojuši, ka narkotisko vielu tirgonis izveidojis bezkontakta tirdzniecības shēmu – narkotisko vielu tirgotājs un pircēji ar kādas mobilās aplikācijas palīdzību vienojušies par slēpņiem dažādos Rīgas mikrorajonos, kuros tirgotājs atstājis narkotikas, bet pircēji – naudu par saņemto preci.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību policisti 12. aprīlī Rīgā aizturējuši trīs vīriešus – divus pircējus, kuri dzimuši 1979. un 1977. gadā, un tobrīd no slēpņiem izņēma narkotiskās vielas, kā arī pārdevēju, kurš dzimis 1974. gadā.

Vairākās sankcionētās kratīšanās aizturēto personu dzīvesvietās, garāžās un transportlīdzekļos, kopumā pie aizturētajiem atrasti un izņemti 4,85 grami vielas, kas satur karfentanilu un metadonu, 29,48 grami metamfetamīna, 55,65 grami kokaīna, 22 opioīdu saturošas tabletes, aptuveni 50 dārglietas, četri ieročiem līdzīgi priekšmeti, svešas bankas kartes, divas meklēšanā esošas transportlīdzekļu valsts numura zīmes, kā arī vairāk nekā 1500 eiro.

Visi aizturētie jau iepriekš sodīti par mantiska rakstura un ar narkotisko vielu apriti saistītiem noziegumiem. Patlaban viņiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu atbilstoši Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļai sākts kriminālprocess. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Izmeklēšana turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!