Foto: Valsts policija
Policija par vairākām velosipēdu zādzībām šonedēļ ir aizturējusi jau iepriekš par šādiem noziegumiem sodītu vīrieti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Veicot mērķtiecīgu darbu Līgo svētkos, noskaidrots, ka viņš ir izdarījis astoņas divriteņu zādzības Rīgas Ziemeļu rajonā. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Rīgas Ziemeļu iecirknī bija uzsākti kriminālprocesi par vairākām velosipēdu zādzībām, kas izdarītas pēdējo mēnešu laikā. Jāpiemin, ka cietušie bija plašsaziņas līdzekļiem snieguši gan video, gan iespējamā vainīgā fotogrāfijas. Jūnijā medijos izplatījās ziņas par velosipēda zādzību no daudzdzīvokļu nama pagraba Sniega ielā. Tāpat šomēnes mēdijos tika publicēts video, kurā redzams kā kapucē un sejas maskā tērpies vīrietis no kāpņu telpas nozog divriteni. Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti atpazina iespējamo vainīgo personu, jo viņš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par šādiem pašiem noziegumiem.

22. jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti iespējamo zagli aizturēja par citu noziegumu, un vēlāk nodeva Rīgas Ziemeļu iecirknim darba turpināšanai saistībā ar iepriekš izdarītajām velosipēdu zādzībām.

Aizturētais šobrīd ir atzinies astoņās velosipēdu zādzībās, kas izdarītas sākot no šā gada maija līdz jūnijam Sarkandaugavā, Vecmīlgrāvī un Rīgas Klusajā centrā. Vīrietis bija zadzis galvenokārt kāpņutelpās atstātus gan nepieslēgtus, gan pieslēgtus velosipēdus, pārgriežot drošības saslēgus.

Aizdomās turētais vīrietis ir dzimis 1989. gadā un jau iepriekš sodīts par velosipēdu zādzībām, kā arī par narkotisko vielu lietošanu.

Saistībā ar notikušo uzsākti astoņi kriminālprocesi, kas kvalificēti pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Šobrīd policisti strādā, lai atgūtu nozagtos divriteņus un varētu tos atdot likumīgajiem īpašniekiem.

Aizturētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policija aicina iedzīvotājus parūpēties par savu velosipēdu drošību, un glabāt tos labi pārdomātā vietā. Kāpņu telpas un pirmo stāvu balkoni ir viegli pieejami zagļiem, tāpēc tur divriteņus turēt nav ieteicams! Tāpat jāiegādājas kvalitatīvs velosipēda saslēgs, vislabāk, U-veida vai V-veida, un ritenis vienmēr jāpieslēdz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!