Ceturtdien vakarā Rīgā nošauts vīrietis, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas pārstāvis Aigars Bērziņš.

Vīrieša līķis kāda Aviācijas ielas nama kāpņu telpā atrasts ap pulksten 22 ceturtdienas vakarā. Uz vīrieti, kura personību policija vēl skaidro, raidīti vairāki šāvieni.

Policija sākusi kriminālprocesu. Pagaidām sīkākas informācijas par slepkavību un tās motīviem nav.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, slepkava aptuveni 40 gadus veco medicīnas centra "Detox" ārstu- narkologu Igoru Kudajevu pārsteidzis kāda Aviācijas ielas nama kāpņu telpā.

Mediķis sniedza narkoloģisko palīdzību alkohola un narkotiku atkarībā nonākušajiem, tai skaitā arī neatliekamo palīdzību. Ārsts pie cilvēkiem ar alkohola un narkotiku problēmām devies arī mājas vizītēs.

SIA "Detox" līdzīpašnieks un vadītājs Igors Paņihins teica, ka viņam nav informācijas par iespējamajiem slepkavības apstākļiem un motīviem, zināms vien pats fakts.

Narkologs Jānis Strazdiņš (ZZS) pastāstīja, ka šādas palīdzības sniegšana mājās ir viena no visbīstamākajām palīdzības formām, jo, ierodoties pie alkoholiķa vai narkomāna, nav zināms, kādā stāvoklī ir pacients. "Ārsts ir visneaizsargātākais," norādīja Strazdiņš, uzsverot, ka notikušais ir ļoti skumjš fakts.

Policija apstiprināja, ka nogalinātais strādājis arī kā ārsts-narkologs, taču vīrietim esot vairākas profesijas, un policija vēl nav noskaidrojusi, kādā tieši jomā viņš strādājis pēdējā laikā.

Lai gan izmeklēšana vēl ir tikai sākumstadijā, policija jau izvirzījusi divas pamatversijas saistībā ar noziegumu - vai nu tas saistīts ar nogalinātā personisko dzīvo, vai arī notikusi pasūtījuma slepkavība.

Pagaidām policijai nav izdevies iegūt informāciju, ka nogalinātais varētu būt nodarbojies ar ko nelegālu. Nošautā vīrieša personība gan esot visai daudzšķautņaina, tādēļ policijai vēl daudz kas jāskaidro.

Ierocis, ar ko nogalināts vīrietis, vēl nav atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!