Pirmdienas vakarā Rīgā, uz zemes pie daudzstāvu nama Maskavas ielā atrasta mirusi četrus gadus veca meitenīte trešdien raksta laikraksts "Neatkarīgā". Notikuma aculiecinieki pieļauj, ka bērns izkritis pa piektā stāva logu.
Kad notikuma vietā ieradās ātrās medicīniskās palīdzības brigāde, meitenīte jau bija mirusi.

Aculiecinieki laikrakstam stāsta, ka bērna māte vakarā pārnākusi mājās pēc darba un, dzīvoklī neatradusi savu meitu, paskatījusies pa logu, un ieraudzījusi bērnu guļam zemē. Māte arī izsaukusi neatliekamo palīdzību.

Meitenīti vajadzējis pieskatīt viņas tēvam, taču pašlaik precīzi vēl nav zināms, vai vīrietis visu vakaru bijis mājās un vai bērnu pieskatījis, raksta laikraksts. Aculieciniek laikrakstam pieļauj, ka vīrietis uz brīdi bērnu bija atstājis vienu.

Policija sākusi kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselības. Tiks veiktas vairākas ekspertīzes, lai noskaidrotu notikušo. Ņemot vērā policijas rīcībā esošo informāciju, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses sekretārs Edgars Dudko atzīst, ka, visdrīzāk, ir noticis nelaimes gadījums.

Policija jau noskaidrojusi, ka ne sociālo dienestu, ne arī tiesībsargu redzeslokā šī ģimene nav nonākusi, nav bijis arī sūdzību par nerūpēšanos par bērnu.

Izmeklējot lietu, policija vērtēs, vai nav saskatāma vecāku nolaidība.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!