Foto: stock.xchng

Valsts policijas darbinieki Rīgā par narkotiku nelikumīgu apriti aizturējuši divas personas. Kāds vīrietis aizturēts par aptuveni 720 eiro vērta heroīna glabāšanu, bet sieviete - par amfetamīna tigošanu.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, pirmdien, 12.janvārī, ap pulksten 23:40 Rīgas Zemgales policijas iecirkņa darbinieki aizturēja kādu 1972.gadā dzimušu vīrieti.

Policisti pie aizturētā atrada un atsavināja cigarešu paciņu, kurā atradās vairāki iepakojumi ar aizdomīgu pulverveida vielu. Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī.

Veicot atsavinātās vielas ekspertīzi, likumsargi noskaidroja, ka iepakojumos atrodas ap 4,84 gramiem heroīna. Melnajā tirgū šāds daudzums heroīna maksā aptuveni 720 eiro, norādīja likumsargi.

Policija sākusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt 9.janvārī Rīgā, Mazā Kalna ielā, Rīgas Latgales iecirkņa darbinieki aizturēja kādu 1988.gadā dzimušu sievieti.

Pārbaudes laikā pie sievietes tika atrasts viens iepakojums ar aizdomīgu pulverveida vielu. Veicot kratīšanu aizturētās dzīvesvietā, policisti atrada un atsavināja aptuveni četrus gramus ar iespējamām narkotikām.

Ekspertīzē policisti noskaidroja, ka iepakojumos kopā atrodas ap pieciem gramiem amfetamīna. Aizturētā sieviete jau iepriekš bijusi tiesāta par narkotisko vielu glabāšanu un lietošanu.

Pret sievieti sākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu realizēšanu. Šādam noziegumam likumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!