Aizvakar Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki, operatīvo meklēšanas pasākumu kompleksa laikā pārtrauca noziedzīgas grupas darbību un atsavināja 10 gramus heroīna, informē policijā.
Šā gada 26.augustā Rīgā, Valdeķu ielā, policija aizdomās par narkotisko vielu realizēšanu nozieguma izdarīšanas brīdī aizturēja agrāk par mantisku noziegumu izdarīšanu sodītus 1981.gadā un 1987.gadā dzimušus vīriešus.

Pie aizturētajām personām policijas darbinieki atrada un atsavināja 10 gramus heroīna, kā kopējā vērtība nelegālajā apritē ir 600 lati.

Par minēto faktu ONAP uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vielām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšana uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tiek lemts jautājums par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajiem.

Tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana ar mērķi noskaidrot aizturēto saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!