Foto: Francis Belte

Rīgā pagājušajā gadā dažādos pārkāpumos pieķerti 1042 ārvalstu tūristi un 19 gadījumos ārzemnieki izrādījuši necieņu pret valsts simboliem un Brīvības pieminekli, liecina Rīgas pašvaldības policijas (RPP) apkopotā informācija.

Pārkāpēju skaits salīdzinājumā ar 2018. gadu pērn audzis par 29%.

Visbiežāk tūristu pārkāpumi bijuši saistīti ar satiksmes noteikumu neievērošanu, atrašanos alkohola reibumā vai atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkohola iepakojumu, kā arī ar piegružošanu vai dabisko vajadzību nokārtošanu.

19 gadījumos konstatēta necieņas izrādīšana pret valsts simboliem un Brīvības pieminekli.

Pērn RPP palīdzību sniegusi 825 tūristiem. Valsts policijai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pagājušajā gadā nodoti 234 ārvalstu tūristi.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka RPP regulāri konstatējusi ārzemniekus par uzrāpšanos Brīvības piemineklī, dabisko vajadzību nokārtošanu tā tuvumā vai arī dzimumorgānu atkailināšanu. Tā, piemēram, pērn martā divi ASV karavīri nokārtoja dabiskās vajadzības pieminekļa skatu laukumā. Abiem piemērots 400 eiro sods.

2018. gada februārī RPP aizturējusi trīs Polijas pilsoņus, kuri nolaistām biksēm pozējuši pie Brīvības pieminekļa.

Savukārt 2016. gada decembrī RPP aizturēja Spānijas pilsoni un Vācijas iedzīvotāju, kuri pieminekļa skatu laukumā nodarbojās ar seksu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!