Foto: Valsts policija
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicija pagājušajā nedēļā aizturējusi trīs personu grupu, kas nodarbojusies ar jauno psihoaktīvo vielu izplatīšanu, portālu “Delfi” informēja policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Kratīšanā pie personām likumsargi atraduši aptuveni divus kilogramus psihoaktīvo vielu, kas bijušas paredzētas tālākai realizācijai.

Rīgas reģiona Kriminālpolicija saņēmusi operatīvo informāciju par personu grupu, kas, iespējams, nodarbojas ar “spaisa” izplatīšanu Rīgas reģionā. Pārbaudot saņemto informāciju, izmeklēšanā policistiem izdevies noskaidrot aizliegto vielu izplatītājus.

Pagājušajā nedēļā policisti aizturējuši trīs vīriešus. Daļa no vielām jau bijusi safasēta tālākai realizācijai.

Visi aizturētie vīrieši ir aptuveni 30 gadus veci un iepriekš jau nonākuši policijas redzeslokā tieši saistībā ar jaunajām psihoaktīvajām vielām. Valsts policija norāda, ka tas noticis laikā, kad vēl nebija stājies spēkā vispārējais šo vielu izplatīšanas aizliegums.

Policija skaidro, ka šoreiz pie vīriešiem atrastās un atsavinātās vielas iekļautas aizliegto vielu sarakstā. Līdz ar to izplatīšana pielīdzināma narkotisko vielu izplatīšanai. Pret aizturētajiem policija sākusi kriminālprocesu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Anučins norāda, ka tiesa lēmusi aizturētajiem apcietinājumu nepiemērot, tādēļ vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!