Foto: Valsts policija

Svētdien, 31. janvārī, Valsts policija Rīgā pie kāda vīrieša un sievietes atraduši kopumā aptuveni četrus gramus narkotiku, portālu "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

31. janvārī ap pulksten 20.00 Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki Gogoļa ielā pamanījuši divas neadekvātas personas.

Pārmeklējot 1987. gadā dzimušo vīrieti un 1982. gadā dzimušo sievieti, pie abiem likumsargi atraduši maisiņus un vīstoklīšus ar metamfetamīnu un heroīnu. Kopā pie abiem atrasti aptuveni četri grami narkotiku. Abi likumpārkāpēji aizturēti un nogādāti Rīgas reģiona Latgales iecirknī.

Gan aizturētais vīrietis, gan sieviete jau iepriekš sodīti, tostarp par narkotiku glabāšanu.

Savukārt Rīgas reģiona Brasas iecirkņa policisti svētdienas vakarā saņēmuši izsaukumu uz kādu kafejnīcu Brīvības ielā, kur divas personas atradušās narkotiku reibumā.

Uz notikumu izbraukušie likumsargi aizturējuši 1989. gadā un 1987. gadā dzimušus vīriešus un nogādājuši viņus Rīgas Teikas iecirknī. Pie 1989. gadā dzimušā vīrieša policisti atraduši un atsavinājuši vienu vīstokli ar baltu pulverveida vielu, kas, visticamāk, ir amfetamīns, atklāj policija. Taču precīzi likumsargi to noteikts ekspertīzē.

Aizturētais jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un dalību nelegālā narkotisko vielu apritē.

Pret Brīvības ielā aizturēto 1987. gadā dzimušo vīrieti policijā sākta administratīvā lietvedība par narkotisko vielu lietošanu. Savukārt pārējos piektdien konstatētajos gadījumos sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu. Par šādu likumpārkāpumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!