Foto: F64
Ceturtdien, 11. februārī, likumsargi Rīgā aizturējuši kādu vīrieti, kurš dzērumā konflikta laikā piekāvis savu māti, kura vēlāk mirusi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

11. februārī no rīta Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti no mediķiem saņēmuši izsaukumu uz dzīvokli Lilijas ielā, kur atradusies piekauta sieviete. Policisti nekavējoties ieradusies notikuma vietā un uzzinājuši, ka dzīvoklī dzīvojusi māte ar dēlu.

Vīrietis jau ilgstoši bija lietojis alkoholu. Arī ceturtdien viņš atradies reibumā. Kādā brīdī abi sākuši strīdēties, un vīrietis sirmgalvi piekāvis. Mediķi cietušo kundzi nogādājuši slimnīcā, bet policisti aizturējuši 1957. gadā dzimušo vīrieti.

Neskatoties uz mediķu pūlēm glābt sievietes dzīvību, viņa pēc pāris stundām nomirusi.

Patlaban pret aizturēto vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, sākts kriminālprocess par smagu miesas bojājumu izdarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Piektdien tiesa vīrietim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!