Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Otrdien, 16. augustā, Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz izsaukumu tirdzniecības centrā "Alfa", kur apsardzes darbinieks pamanījis nepilngadīgu personu manāmā alkohola reibumā, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā kārtības sargi sastapuši apsardzes darbinieku, kurš norādījis uz iereibušo jaunieti. Pārbaudot personas datus, pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka jaunietis ir 16 gadus vecs.

Puisis nenoliedzis, ka lietojis alkoholu, taču kategoriski nevēlējies kārtības sargiem pastāstīt, kur to ņēmis, kā arī nosaukt vecāku telefona numurus. Pēc brīža jaunietis atzinies, ka viņam palicis slikti. Pēc tam izsaukti Neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatījuši iereibušo pusaudzi un nolēmuši viņu hospitalizēt.

Tās pašas dienas vēlā nakts stundā pašvaldības policija saņēmusi informāciju, ka Vecmīlgrāvja slimnīcas teritorijā vairākas personas trokšņo. Ierodoties norādītajā adresē, apsekota slimnīcas teritorija un pamanīti jaunieši. Ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, jaunieši sākuši bēgt.

Vienu no personām kārtības sargi panākuši. Pārbaudot personas datus, konstatēts, ka jaunietis ir 16 gadus vecs. No viņa bijusi jūtama alkoholam raksturīgā smaka. Pēc brīža pienācis vēl viens jaunietis, kurš pastāstījis, ka ir aizturētā draugs un arī lietojis alkoholu.

Arī otrs jaunietis nebija sasniedzis pilngadību, tāpēc abi aizturēti un nogādāti dežūrdaļā. Tur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Viens no viņiem bijis 1,62 promiļu reibumā, bet otrs - 1,90 promiļu reibumā.

Par notikušo informētas abu jauniešu mātes.

Abos gadījumos sāktas administratīvā pārkāpuma lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!