Foto: DELFI
Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirknis iepriekš bija saņēmis informāciju par personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu realizāciju. Tika uzsākts kriminālprocess un veikti izmeklēšanas pasākumi, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Šā gada 29. novembrī Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā, Rīgā, Daugavgrīvas ielā, aizturēja trīs personas – 2000., 1999., un 1977. gadā dzimušus vīriešus.

Veicot vairākas sankcionētas kratīšanas gan pie aizturētajiem, gan viņu dzīvesvietās, likumsargi kopumā atrada un izņēma 784 MDMA tabletes un skaidru naudu 1753 eiro. Aizturētie tika nogādāti Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, lai veiktu narkoloģisko testu. Pēc tam vīrieši nogādāti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu glabāšanu realizācijas nolūkā lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat, 1. decembrī, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa policisti par narkotisko vielu realizāciju Rīgas pilsētas teritorijā, aizturēja 1979. gadā dzimušu vīrieti.

Veicot sankcionētu kratīšanu pie aizturētā, kā arī viņa dzīvesvietā, likumsargi atrada un izņēma 15 gramus metamfetamīna, kā arī skaidru naudu 100 eiro. Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu.

Policijā piebilst, ka aizturēšanas brīdī persona jau iepriekš, citā līdzīgā kriminālprocesā, bija notiesāta, un tai spēkā stājies tiesas spriedums.

Savukārt šā gada 23. novembrī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti iepriekš uzsāktā kriminālprocesā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturēja divas personas.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus Rīgā, Kalēju ielā, tika aizturēts 1992. gadā dzimis vīrietis un 1980. gadā dzimusi sieviete. Veicot kratīšanu, pie 1992. gadā dzimušā vīrieša tika atrasta un izņemta skaidra nauda 150 eiro, bet pie 1980. gadā dzimušās sievietes tika atrasti papīra vīstokļi ar polietilēna maisiņu, kurā atradās gaišas krāsas pulverveida viela, papīra vīstoklis ar celofānu, kurā atradās zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes viela un papīra vīstoklis ar diviem folija vīstokļiem, kuros atradās bēšas krāsas pulverveida viela.

Pēc tam tika veikta kratīšana arī konkrētajā adresē, kuras laikā tika atrasti un izņemti divi mobilie telefoni, divas 500 mililitru tilpuma pudeles ar metadonu, četras nezināmas izcelsmes tabletes, papīra vīstoklis ar bēšas krāsas pulverveida vielu, folija vīstoklis ar zaļganbrūnas augu valsts izcelsmes vielu, 34 tablešu "Clonasepam" un 120 eiro.

Kopumā atsavināti aptuveni divi grami, iespējams, izotonitazēna, aptuveni viens grams metamfetamīna, aptuveni divi grami marihuānas, 34 tabletes "Clonasepam", skaidra nauda – 270 eiro, 750 mililitri metadona un elektroniskie svariņi.

Abas aizturētās personas tika nogādātas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, lai veiktu narkoloģisko testu. Pēc tam personas nogādātas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Policijā aicina iedzīvotājus būt atsaucīgiem un ziņot gan par nelegālo akcīzes preču, gan narkotisko vielu apriti un to tirdzniecības vietām.

Informēt policiju iespējams gan notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110, iesniedzot elektronisku iesniegumu portālā Latvija.lv vai nosūtot iesniegumu parakstītu ar drošu elektronisko parakstu uz e-pastu: pasts@vp.gov.lv, gan ziņot tuvākajā VP iecirknī, kā arī atzīmēt nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietas Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!